|
|
|
|
|
|
|
|
|
időjárás |
|
|
16°C |
|
|
Nappali: |
Éjszakai: |
|
|
17°C |
|
8°C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - tavaszi növény csere-bere fórum |
Benke Éva |
| 2010.04.19 14:13:37 |
Bea liliomai napos fekvésbe lehetnek igazán szépek, jó mélyen felásott talajba érdemes ültetni. Később a hagymákat szétszedve lehet szaporítani, de a magok elvetése is lehetséges, viszont akkor csak 4-5 év múlva fog virágozni!
Pálma gyűjteménye pedig igazi csemege lehet a kertbarátoknak.
Köszönjük a felajánlásotokat! Én is hoztam el Bea pálmaliliomaiból, szerintem rendkívül élvezik most ezt az esős időt nálunk!
A hajnalka magom valóban kék, és még szívesen adok minden érdeklődőnek.
Üdv: Benke Éva. |
bea |
| 2010.04.14 19:02:55 |
Kedves Pálma, néhány tő szamócára vevő vagyok. :)
*
A pálmaliliom tövek elfogytak, de még a fő gyökércsonkokat is ki kell ásnom, ha valakit érdekel, akkor szívesen adok abból is. (igaz idő kell hozzá, hogy megjelenjen a levél, de kihajt)
*
3-4 fehér liliom tövet tudok még felajánlani, ha érdekel valakit.
üdv, bea |
Pálma |
| 2010.04.14 14:05:14 |
Kedves Éva, kedves Bea, kedves mindenki,
sajnos én nem tudom minden növény nevét, (bár elég szép kertem van, Bea tanusíthatja), de sok palántám, magom, bújtásom van. Veteményesbe valókat is nevelgetek most, az Őrségből származó erdei szamócámból lehet vinni hajtást bőven, van aztán mindenféle magom Nápolyból, Rómából, Tunéziából. Nekem kibújtak, a római pínea pl. már szépen növöget az évek során.
Kedves Éva, örülnék a hajnalka magnak. Kék?
Legjobb lenne, ha egyszerűen eljönnétek egy kis válogatásra.
Akit érdekel, írjon egy e-mailt, hogy időt egyeztessünk.
Üdvözlettel mindenkinek
Pálma |
bea |
| 2010.03.29 20:26:20 |
Kedves Éva,
de jó, hogy írod!
Nekem is van aloe-m. Eddig csak szaporodott (szegényke). gondoltam,hogy lehetne eleve használni,- nem csak gyárilag feldolgozott állapotban - de nem mertem. A kőrózsát, vagy kövirózsát, használtam már fülfájásra, de ezt nem tudtam mire, és hogyan kell. Köszönöm!
:) |
Benke Éva |
| 2010.03.29 20:15:58 |
Tökéletes időpontban ültette át az aloét.
Álljon itt néhány példa az otthoni "felhasználásra":
Hogyan használjuk gyógyításra?
- Frissen vágjunk le egy darabot az aloé leveléből. (Fontos, hogy frissen használjuk a növényt, mert az oxidációs folyamatok csökkentik gyógyító tulajdonságait!)
- Naponta többször is használhatjuk égési sérüléseknél, ekcémás bőrfelületre.
- Vágjuk le a levéllemez két élét is, majd a levéldarabot hosszanti irányban felezzük el. A zselés oldalával helyezzük a kezelendő beteg bőrfelületre, majd ragasszuk le és hagyjuk a bőrön akár egy teljes napon át vagy az esti lefekvésnél éjszakára is.
Bőrfiatalító hatása révén készíthetünk tápláló arckrémet a húsos leveléből kikapart zseléből. Az aloéból készített krém kisimítja a mimikai ráncokat, friss-üde bőrt kölcsönöz, véd a kiszáradástól. |
dr demeny |
| 2010.03.28 10:48:59 |
Most ültetem szét az aloeverámat (remélem így írják) van néhány sarjam ha valakit érdekel. |
Benke Éva |
| 2010.03.26 08:29:28 |
Szia Bea!
Olyan mazsola vagyok, hogy nem is tudtam, hogy feljön az e-mail cím, ha rákattintasz a hozzászóló nevére. Szuper.
Csak az a baj, hogy így kimarad a fórum, és nem fogjuk megtudni, hogy elfogyott-e a dolog.
Az lenne a legjobb, ha elfogyott a növényed, akkor kitennéd a fórumra, hogy már nincs belőle.
Az továbbra is áll, hogy ami nem fogyott el, annak én mindenképpen helyet keresek.
A sárga gyümölcsű cseresznye fajta neve "Vega".
A következő faiskola honlapján például megtalálhatod a fajta részletesebb leírását:
http://www.hunyadi-garden.hu/?oldal=2&termek=65
Szerintem lehet, hogy van is nekik még, de az interneten biztos találsz közelebbi faiskolát is, mert ők debreceniek.
bea |
| 2010.03.25 17:15:41 |
Kedves Éva!
az ötlet nem rossz, bár nálam még nincsenek kiszedve a növények- talán most hétvégén egy része - addig ne akartam amíg nem találok nekik helyet.
Egyébként már volt jelentkező. (email-en kaptam, a nevemre kattintva feljön)
Neki megadtam a mobilszámomat(várom az övét)
Természetesen több tő kerülne ki, lehet még rá jelentkezni. (tömbökbe van, de szét lehet őket osztani)
Azt mindenképpen hangsúlyoznám, - de gondolom a 'topic' is ezért indult - hogy ne kerül pénzbe a virág.
Max. csere, szóba jöhet.
Magam sárga héjú cseresznyefa csemetét keresnék.(ha tud valaki, hol lehet kapni, megköszönném) Tavaly kaptam 1-t Gödön, de sajnos nem maradt meg, és azt mondták ritka, ha van. |
Benke Éva |
| 2010.03.24 17:58:24 |
Kedves Pálma!
Jó munkát neked! Számítunk rád, és, ha kell hajnalka mag, akkor jelezd!
Benke Éva |
| 2010.03.24 17:50:46 |
Kedves Bea és V8!
Még nem találtam ki a csere-bere pontos menetét, de ahogy kiszedtétek a növényeket, azonnal új helyet kellene találnunk nekik.
Szerintem ez könnyen megoldható, mert rengeteg olyan terület van, amit szebbé lehetne tenni egy-egy növénnyel!
1./ Maradjunk abban, hogyha tudunk, akkor várunk egy érdeklődőre a fórumon, és csak akkor szedjük ki a növényeket.
2./ Ha ez nem megy, úgy ha kiszedtük a növényt, akkor tegyük egy neylon szatyorba, és öntözzük meg (persze a felesleges víz kifolyására lehetőséget kell adnunk egy-két lyukkal a zacskó alján), a legjobb, ha árnyékba tesszük a becsomagolt gyökerű növényeinket.
3./Ha 1 héten belül nem jelentkezett értük leendő új gazdájuk, akkor legyetek szívesek nekem írni egy e-mailt az eva.madari.benke@gmail.com-ra és megyek értük.
Szerintem ez így jó lesz, mert akkor nem kell otthon tartogatni sokáig a növényt, de mégis időt adunk mindenkinek arra, hogy megtalálhassa kertjének újabb díszét!
Köszönöm, hogy írtatok, és örülök, hogy nektek is számít, hogy mi lesz a sorsuk!
(Ha most ki vannak szedve ezek a növények, akkor azonnal írjatok és megyek értük - nehogy kiszáradjanak!) |
A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
|
|
|
|
|
Cégajánló
|
|
|
|
|
Hirdetés