|
|
|
|
|
|
|
|
|
időjárás |
|
|
16°C |
|
|
Nappali: |
Éjszakai: |
|
|
17°C |
|
8°C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Körforgalmat a 12-es - Rákoczy u.kereszteződésébe! |
V8 |
| 2011.11.18 08:58:27 |
Minden NORMÁLIS országban tankolhat biodízelt az ember, egész Dél-Amerika napraforgóolajjal jár, USA-ban is millióan, de Ausztriában is, ááá, hosszú a sor, ahová mi nem állhatunk be sajnos.
Máshol támogatják, elérhetővé teszik, itt büntetik...
Ez csak nálunk fordulhat elő, mint millió más dolog...
Szóval...:
http://www.youtube.com/watch?v=slmGSEXqIdE |
CsJ |
| 2011.11.17 18:23:26 |
Ha véletlen sikerül, ki szoktunk menni nyaralni Szlovéniába Koperbe a tengerpartra, ugyanis olcsóbb a Magyar "tenger"-nél, és a Horvátnál is. Érdekes, Őket a sok Magyar által lebecsült szlovénokat megfigyelvén azt láttam, teljesen nyugodtan élnek. A legkisebb faluban is nem csak a városaikban külön kiépített kerékpár útjaik vannak, a létező összes távolsági és helyi járatú buszaik kizárólag növényi (ét)olajjal járnak, az egész városban amerre buszok járnak mindenhol lángos vagy sültkrumpli illat van a kipufogógázuk miatt. Nem használnak gázolajat, erre a teherautókkal is lassan átálltak.
Sejtelmem szerint nem ölik meg a jövedéki adóval a közlekedést, és nem is büntetik aki repce-napraforgó vagy más olajjal közlekedik.... |
CsJ |
| 2011.11.17 18:11:12 |
Ha véletlen sikerül, ki szoktunk menni nyaralni Szlovéniába Koperbe a tengerpartra, ugyanis olcsóbb a Magyar "tenger"-nél, és a Horvátnál is. Érdekes, Őket a sok Magyar által lebecsült szlovénokat megfigyelvén azt láttam, teljesen nyugodtan élnek. A legkisebb faluban is nem csak a városaikban külön kiépített kerékpár útjaik vannak, a létező összes távolsági és helyi járatú buszaik kizárólag növényi (ét)olajjal járnak, az egész városban amerre buszok járnak mindenhol lángos vagy sültkrumpli illat van a kipufogógázuk miatt. Nem használnak gázolajat, erre a teherautókkal is lassan átálltak.
Sejtelmem szerint nem ölik meg a jövedéki adóval a közlekedést, és nem is büntetik aki repce-napraforgó vagy más olajjal közlekedik.... |
dr demeny |
| 2011.11.17 17:54:37 |
Azt monják a legjobb megoldás ez volt. Lehet,h NEKIK igazuk van.
54 millából jut is és maradt is egy jó sárga csík és egy veszélyes útszűkítés, nem maradt viszont egy forgalomlassító járdasziget.
Persze maradt értékes csont is amin rágódhatunk, mi örök elégedetlenkedők. |
CsJ |
| 2011.11.17 09:45:50 |
Hmm, hát ami a felfestett kerékpárutat illeti a főút mindkét oldalán, várom, mikorra jönnek sorra (várom és nem kivánom!!)a halálos elütéses kerékpáros balesetek, ugyanis ennél veszélyesebben nem is lehetett volna megcsinálni. Az is igaz, hogy nem tudom milyen megoldás lenne ennél jobb, de ez így sehogy nem jó. Életveszélyes a verőcén áthaladó kerékpárút. Plussz mellette a helyi rendőrség sem figyeli, bünteti a világitás és mellény nélküli netán este sötét ruhában prizma nélkül kerékpározókat. Utóbbit azért említem, mert 16-án este nagyjából 5 centin múlott, hogy nem ütöttem el pont egy ilyet. |
dr demeny |
| 2011.11.13 20:52:26 |
A lámpa tervezés építés 8-10 milla, számolni kell a működtetés költségével és azzal a kitörő lakosi örömmel amint az ott lakók élvezik a megállás-indulás többletzaját és magasabb légszennyezést.
Ami a méretet illeti. Vácon a zsidótemetőnél most fejeznek be egy körforgalmat kissebb helyen.
Bea mondandójához csatlakozom, kiegészítve azt azzal, hogy a pénz a közútkezelőjé, merthogy fő közlekedési út. Tehát az ök. szorgalmaz, javasol, mint a kerékpárút esetében. ez nem pénzdolga. |
bea |
| 2011.11.12 10:09:40 |
Alien
| 2009.11.02 22:57:19-i hozzászólása elég pontosan jelzi, miért nem jó oda a körforgalom.(2. hozzászólás)
Sajnos úgy tűnik nem volt átfogó terület rendezési, közlekedés szervezési koncepciója Verőcének. Ehhez hozzájöttek az ötletelésekből, az évek során kialakított díszterek. (visszabontott sávválasztók)
Egyetértek ,hogy ott egy elq.. csomópont jött létre, de minden hozzányúlás(rendbetétel) nagyon sok pénzt igényelne. Pénze meg kinek van ma?
Ha nagyon nem működne, (pl. egy kis kivárás a beengedéshez a főútra) akkor esetleg lámpás csomóponttá lehetne még alakítani. (éjszaka sárgára állítva) |
V8 |
| 2011.11.11 12:17:42 |
Vácon a Széchenyi utcánál ugye "felszabadult két forgalom irányító és két gyalogos jelzőlámpa. Tudom, a körforgalom jobb, de ki tudja.. |
dr demeny |
| 2011.11.09 19:02:59 |
Kedves CSJ!
Ön nem a hatalom, hanem azok ostorozói felett ítélkezik.
Én buta vagyok, azt gondolom, h a hatalom gyakorlói (a többség által választott) azért vannak, hogy megvalósítsák a jó és köznek hasznos ötleteket, lakosi igényeket, netán elmondják az okát miért nem jó vagy nem valósítható meg.
(Azt már tudjuk, h a vezéreknek tetsző gondolat mindííg talál támogatót, ha azért a köz vagyonából kell is áldozatot hozni.)
Persze értem én, hiszen ebben a témában 5-8 igény, vélemény hangzik el, tehát törpe minoritás, akkor minek is szóra méltatni. Ha saját forrásom lenne akkor nem leveleznék, megépíteném. Így, hogy a közös (önkormányzati forrás) ott van, azokról szólok akik tehetnének, de nem tesznek.
Nagyon érdekelne, hogy a hozzászólók kritizálásán túl milyen ötlete van a megvalósításra, természetesen politikai tartalom mellőzését kérem, bármíly nehéz is, mert ugye a politikusokat ostorozó vélemény megszólása is politikai állásfoglalás, nevesen elégedettség megfogalmazása.
Nosza mutassa meg,h a kritika kritikáján kívül milyen ötlete van? Adalékul jelzem, h a közútkezelővel kell egyezkednie és kb. egy év átfutás 40-50 milla ráfordítással valósítható meg a történet.
Várom kritika és politika mentes alkotó javaslatát, netán tetteit.
Köszönettel |
CsJ |
| 2011.11.09 17:06:25 |
Lám lám, helyben vagyunk... vissza vezetődtünk a politikához, -mert aki tehetne valamit annak a hatalom jelent mindent és a harácsolás, (nekem ez régi feeling). Persze "természetesen" letértünk arról, amiről eredetileg ez a topic szólt...vagyis a körforgalomról.
Miért is van az, hogy ha valamit meg kellene valósítani, mindig oda jutunk, hogy az akadályozóit más kényelmetlenebb úton kellene eltávolítani? ..mellesleg ezzel még a körforgalom építése/alakítása nem oldódott meg.
(adtunk újfent a sz...ak egy pofont? ~még mindíg nem lehet a széllel szembe vizelni.) |
A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
|
|
|
|
|
Cégajánló
|
|
|
|
|
Hirdetés