|
|
|
|
|
|
|
|
|
időjárás |
|
|
16°C |
|
|
Nappali: |
Éjszakai: |
|
|
17°C |
|
8°C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Hol rejtőznek az előterjesztések? |
Kálmán Nóra |
| 2008.11.13 23:02:02 |
Kedves hivatali dolgozók, kedves könyvtári dolgozók, Marika, kedves fórumozók!
Örülök, hogy "megkerültek" az elbújt anyagok, megnyugodtam, hogy akkor minden rendben zajlik az SZMSZ megvalósítása körül. Hogy homokszem került a megvalósításba, megesik, tévedni emberi dolog, senki és semmi sem tökéletes.....
Köszönöm a helyreigazítást, bár felesleges volt: nem kell elnézést kérni, nem bántott engem senki, nem haragszom senkire!
Csak aggódtam, valamint sajnáltam, hogy nem volt mit olvasni kedden, szerdán és ma már nem tudtam bemenni a könyvtárba, hogy elolvassam az anyagokat, infomációk hiányában pedig nem volt kedvem elmenni hallgatóként a bizottsági ülésre.
Örülök, hogy ez a történet abban segített, hogy egy kis adminisztációval mindenki, akik felvállalja a pluszmunkát ( mert tudom jól, az anyagot a hivatali dolgozóknak át kell vinniük, a könyvtárosnak ki kell adni, visszavenni, elraktározni.....) a nyilvánosság érdekében, "lefedje" magát, hogy legközelebb ne fordulhasson ilyen kis tévedés elö.
De ez az eset is megerösített abban, hogy igazam van, volt: az egész nem fordulhatott volna elö, ha az anyagokat a honlapon is nyilvánossá tették volna......
Tovább reménykedem....
Tisztelettel, köszönettel a történetben minden érintett felé:
Kálmán Nóra |
Kálmán Nóra |
| 2008.11.12 00:08:50 |
Kedves illetékesek, képviselők, hivatali dolgozók!
Kedves fórumozók!
Ma szabadnapos voltam. Gondoltam, ha már úgyis könyvtárba kell mennem, a verőceit részesítem előnyben, kedvet kaptam a honlap hírei közé felhelyezett sok meghívó ( bizottsági ülések, testületi - rendes, rendkívüli - ülés, közelgő közmeghallgatás) láttán egy kis előterjesztés-olvasásra.
Meglepetten vettem kézbe azonban a hivatal által a könyvtárnak adott borítékot, mely a lakossági nyilvánosság kielégítésére volt hivatott szolgálni. (
Díszelgett rajta két dátum, rövidítésekkel, rejtvényfejtésnek se volt kutya: PBÜ 11..13
KT 11. 18.
Lejegyzetelni nem volt kedvem e hosszú szöveget, remélem, jól idézem.... Mindenesetre megfejtettem, tehát ez lenne a településfejlesztési és pénzügyi bizottság, valamint a képviselőtestületi ülésre szánt anyag?
Merthogy e boríték tartalma két szerződéstervezet volt. Mellette sem egy fénymásolat a meghívóról a napirendi pontokkal, sem egy előterjesztés. Még jó, hogy hétfőn elolvastam a honlapon a tervezett napirend pontjait, így beazonosíthattam, mely ponthoz lehetett ez anyag.
De hol a többi? ( Megjegyzem, ez kedd délután volt, 17 órakor, két nappal a tervezett pénzügyi bizottségi ülés előtt, a zárásig maradtam, csak mielőtt még utólag valaki keverne, kavarna, hogy mikor is volt ott az anyag, mikor nem........)
Megijedtem azért egy kicsit, bevallom. De hazafelé araszolva azt hallottam egy bizottsági tagtól, hogy ő vaskosabb borítékot kapott, valamint egy kiegészítést később ( azt sejtem, akkor ezek után, ezt kaphatta meg a könyvtár.....
Jó lenne, ha a falu lakossága nem rejtvényfejtés gyanánt kapna morzsának is kevés anyagot, hanem úgy, ahogyan az a helyi SZMSZ, és az egyéb vonatkozó törvények előírják: időben, és a teljes anyagot.
Ezek után megint arra a következtetésre kell jutnom, hogy vagy a szándék nincs meg, vagy a megvalósítás hibádzik. Talán ideje lenne akkor elgondolkodni azon képviselőknek, akik zászlójukra a nyilvánosságot tűzték ki, hogy ha máshogy nem működik a dolog, akkor igenis ragaszkodjanak legalább az előterjesztés honlapra való felhelyezéséhez.
Kiváncsi vagyok, ki fogja megválaszolni a téma címében felvetett kérdésemet.
További jó fórumozást:
Kálmán Nóra |
A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
|
|
|
|
|
Cégajánló
|
|
|
|
|
Hirdetés