|
|
|
|
|
|
|
|
|
időjárás |
|
|
16°C |
|
|
Nappali: |
Éjszakai: |
|
|
17°C |
|
8°C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Miért nincs testületi ülés Verőcén? |
Málna |
| 2007.10.27 00:52:28 |
Köszönjük a gyors tájékoztatást.
Két kérdés merül fel ezzel kapcsolatban: szeptember 6-án a Polgármester Úr már mintha betegszabadságon lett volna: mit keresett a szerződések körül?
Nagyon pozitív dolog figyeltetni a pályázatokat, de pont a falugyűlésen hangzott el, hogy lejárt tartozással állam-bácsi felé nincs nagy esély bármilyen pályázati pénzre. Már ha nem értettem félre valamit (sajnos szoktam). Szerintem is gáz, amit a Polgármester Úr időnként tesz, vagy nem tesz, de lehet, hogy ez most anyagilag jobb így. Persze saját hatáskörbe vonni egy szerződés megszüntetését ismét csak egy pofon a demokráciának, meg ki tudja, mi áll az egész ügy mögött-ugyebár azóta sem volt nyilvános ezt-és-ezt-rontottam-el-gyűlés, tehát fogalmunk sincs, mi jön még.
Hát, kívánom a Polgármester Úrnak, hogy minél hamarabb gyógyuljon fel, jobbulást, meg minden.
Kicsit off, de azért megér egy pár szót: a jegyzőkönyvek közül azóta is csak a Kulturális Bizottságéi vannak fent. Nem tudom, ez ügyben kit molesztáljak.
Ildi |
SzR |
| 2007.10.26 21:01:33 |
Tisztelt Fórumozók!
A Művelődési Házban legutóbb megtartott képviselői tájékoztatón több képviselőtársammal együtt ígéretet tettünk arra, hogy folyamatosan tájékoztatjuk Önöket azokról a tényekről, melyek segíthetenek objektív képet alkotni a Verőcén kialakult közállapotról. Ezért egy mai levélváltásról szeretnék Önöknek most beszámolni.
A mai napon több képviselőtársammal együtt e-mail-ben egy rövid értesítést kaptunk az RVI Regionális Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Kft. ügyvezetőjétől.
Előzményként csak annyit a cégről, hogy több pályázó közül a képviselőtestület 2007. év elején ezt a céget (egy másik céggel együtt, akivel azonban a megbízási szerződés nem jött létre) választotta ki pályázatfigyelés és pályázati anyagok összeállítása céljából.
Információink szerint ez a cég készítette az előző ciklusban a Főtér pályázati anyagát is, ezért a polgármester ezen eredményük alapján a jelenlegi testület figyelmébe ajánlotta a kft-t további megbízások tekintetében.
A képviselőtestület döntése alapján a céggel a megbízási szerződés 2007. februárjában megkötésre került, a megbízás havi díját az önkormányzat részükre minden hónapban rendben megfizette (ezt levelében igazolta a kft. ügyvezetője is).
Azonban az elmúlt 8 hónapban ismereteink szerint sem a Kulturális, sem a Pénzügyi, sem a Településfejlesztési Bizottság nem kapott értesítést olyan pályázati kiírásról, lehetőségről, melyen településünk indulhatott volna.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a cég ne dolgozott volna, és ne küldött volna értesítést pályázati kiírásokról.(bár erre vonatkozó pontos információim nincsenek)
Én csak azt mondom, hogy a bizottságok és a képviselőtestület az elmúlt 8 hónapban nem kaptak pályázati lehetőségekről előterjesztést sem a jegyzőtől, sem a polgármestertől, sem a hivatal bármely szakterületétől.
A mai napon ezért egy képviselőtársam levélben azt kérte a cégtől, hogy a rugalmasabb és gyorsabb információáramlás céljából közvetlenül a képviselőknek küldjék meg e-mailben értesítésüket a kiírásra kerülő pályázatokról, hiszen továbbra is célunk, hogy a tervezett fejlesztéseket megvalósítsuk.
A mai napon részünkre elküldött válaszlevelében az RVI Kft. ügyvezetője azonban arról tájékoztatta a képviselőket, hogy Bethlen Farkas polgármester a megbízási szerődésüket 2007. júniusában felfüggesztette, majd 2007. szeptember 6-án véglegesen felmondta.
Itt szeretném kiemelni: a polgármester a képviselőtestület hozzájárulása és határozata nélkül függesztette fel, majd mondta fel ezt a szerződést.
És ami talán a legfontosabb: a polgármester (ismét) nem tájékoztatta a képviselőtestületet egy olyan egyéni akciójáról, melynek következtében senki sincs, aki a település számára előnyös, hasznos pályázati lehetőségeket figyelné, vagy azokra megfelelő testületi döntést követően pályázati anyagot összeállítana.
Véleményem szerint polgármesterünknek egyátalán nem célja a jelenlegi képviselőtestülettel közösen pályázni, esetleg eredményt felmutatni. Sőt, úgy tűnik, talán egyedüli célja a testület mihamarabbi feloszlatása, hogy egy új választás keretében egy olyan új képviselőtestületet kapjon maga mellé, amely kevesebbet kérdez, kevésbé ellenőriz, azonban majd annál többet bólogat.
Így továbbra is csak az a kérdés: valójában kinek érdeke a működésképtelenséget előidézni és azt fenntartani Verőcén?
Önök szerint?
Tisztelettel
Szerdahelyi Róbert
képviselő (pénzügyi és településfejl. biz. tag) |
Greff Katalin |
| 2007.10.22 16:01:51 |
Sajnos nem lesz testületi ülés 24-én. Dr. Danka Ferenc a Közigazgatási Hivatal munkatársa lemondta az Ő általa előzetesen telefonon bejelentett gyűlést. Amint írásban elküldi a meghívót az új időponttal, közzétesszük a neten és plakátokon a faluban is. Örülnénk ha minél több érdeklődő eljönne a faluból.gk képviselő |
verőcei polgár |
| 2007.10.20 11:18:46 |
Úgy hallottam - remélem kapok megerősítést, vagy cáfolatot - hogy október 24-én 18. órakor a Művelődési Házban mégis lesz testületi ülés! |
funerator |
| 2007.10.19 17:26:10 |
Ráadásul a gyűlésen mindkét szóban forgó kisebbségből voltak résztvevők (német és cigány). Mindegy, gondolom elsősorban mindenki verőceiként ment oda és nem kisebbségiként. Gondolkodva a kialakult helyzeten, az alábbi a véleményem:
-Nem kell képviselőkre mutogatni, Verőce népe maga okolható leginkább a kialakult helyzetért. Rosszul szavaztunk. Egy darabig reménykedtem benne, hogy Polgármester úr és a többségében ellenzéki képviselőtestület együtt tudnak majd dolgozni, de mostanra kiderült, hogy nem.
-Mindegy, hogy kinek mi a meggyőződése, sőt az is mindegy, hogy milyen nehéz együtt dolgozni a másikkal, azt nem tudom elfogadni, hogy megszűnik egy településen az önkormányzati munka és a polgármesteri hivatal sem működik normálisan. Ha már meg lettek választva akkor el kell látni a feladatukat vagy pedig fel kell állni és átadni másnak a pozíciót.
bt |
Málna |
| 2007.10.18 21:29:09 |
Tegnap megvolt a falugyűlés. Köszönöm azoknak, akik összehívták, próbáltak rendet tenni a fejekben és próbálnak rendet tenni az ügyek közt.
Kíváncsian várom az aljegyző-választást, a jegyzőkönyveket (a kulturális bizottság üléseinek jegyzőkönyvei a bizottságok fül alatt már most is megtekinthetők, a többi a közeljövőben várható!), és a folytatást.
Talán még említést érdemel, hogy a "kisebbség" szó két felhanggal került elő a falugyűlésen. Komolyan és viccesen. Jó lenne, ha a vicces értelemben nem használnánk: mindannyian tagjai vagyunk olyan csoportoknak, amelyekkel ha közös nevezőre hoznak minket, cefetül érezzük magunkat. Az egyént jellemezzük a saját tetteivel, és nevessünk egymáson egymás hülyeségei miatt.
Ildi |
funerator |
| 2007.10.12 08:29:04 |
Most látom, hogy szerdán lesz, és nem testületi ülés lesz hanem falugyűlés. |
funerator |
| 2007.10.11 12:58:03 |
Szia Málna!
Ha van időd akkor látogass le a következő testületi ülésre. Azt hiszem jövő héten kedden lesz. Azt nem mondom, hogy tájékozotabb leszel a falu dolgaival kapcsolatban, de azt láthatod majd, hogy hogyan döntenek bizonyos kérdésekben, illetve a viták alapján könyebben kialakíthatod véleményedet a képviselőkről, hozzászólókról.
Tamás |
Málna |
| 2007.10.10 21:09:39 |
Én is köszönöm a részletes beszámolót, bár mint a fórum rendszeres olvasója, részletekben már olvastam ezekről a dolgokról. Ezúton is elismerésem a fáradhatatlan kitartásért.
Reméltem, hogy megúszom, hogy a porhüvelyemet bevonszoljam a Hivatalba olvasgatni, de egyre fogy ez a csekélyke remény. Mégiscsak oda kell mennem, ha egyszer nem dolgozom, termosz kávé, cerka, füzet, olvasás. A manó mindenit. |
tosti |
| 2007.10.10 14:44:16 |
Köszönöm Dr. Demény Ferencnek a részletes hozzászólást.Remélem sok helyre eljut és azok is olvássák, akik joggal meg lettek szólítva. |
A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
|
|
|
|
|
Cégajánló
|
|
|
|
|
Hirdetés